Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett hem att verkligen njuta av

En plats för välbehag. Bjuda vännerna på festlig mat, sitta på trallen och hänföras av naturen eller ta en varm dusch med älsklingen. Jessica Borgström har skapat ett hem för livets njutningar.

Det var egentligen hennes sambo, Daniel Fagerberg, som kom med förslaget att köpa en tomt och bygga ett eget hus – men Jessica var inte svårövertalad.

– Det är i hus jag trivs bäst. Jag är uppvuxen i villa och jag hade bott i hus innan jag och Daniel flyttade ihop i lägenhet. Så vi körde!

Paret hittade en stor naturnära tomt i Kvicksund men de lät arbetet med den perfekta husritningen ta tid, nästan ett halvår klurade de på hur de vill ha det innan de satte i gång.

– Det är mycket planering som krävs om man ska få det precis som man vill, säger Jessica.

De hittade ett hus hos Fiskarhedenvillan som de ritade om. De valde delat entreprenad eftersom Daniel är plattsättare och de har fler hantverkare i familjen. De har fått slita mycket och lagt ned många timmar på projektet men det var det värt, konstaterar de så här ett år efter inflytt.

För i det här huset är det njutning som är i fokus. Stora öppna ytor med plats för många att umgås, en stor trall som vetter mot den natursköna utsikten och ett påkostat bad/sparum. Och viktigast av allt: köket.

– Jag älskar att laga mat så köket betyder mycket. Här är tanken att både kunna laga mat, äta och umgås med vänner, berättar Jessica när hon visar sitt högblanka kök med grått klinkergolv och limegrön mosaik på väggarna.

Kök, vardagsrum, matsal och tv-rum har fått en och samma planlösning.

– Vi vill inte ha barn så vi behövde inte fler sovrum.

Förutom parets sovrum har de ett kontor, men resten har de låtit vara öppet.

Vid entrén finns en gästtoalett men för att komma till husets kanske flottaste del måste man först gå via parets sovrum, och genom den stora klädkammaren (där plaggen färgsorterats). Här ligger spa-rummet på över 16 kvadratmeter som har både bubbelbadkar, bastu och dubbeldusch.

– Vi tycker om att duscha tillsammans så vi bestämde oss för att göra en stor dubbeldusch så att vi inte behöver trängas, ler Jessica.

Resten av badrummet är vitt men golvet och väggen i duschen bryts av med mosaik i favoritfärgen petroleum.

– Bastun och badet ville vi ha för att vi tycker det är viktigt att kunna njuta av huset året om.

När det kommer till inredning gillar Jessica modernt och stilrent. Det är det som passar bäst i ett nybyggt hus, tycker hon.

– Jag gillar att köpa nytt och tycker om att matcha färger. Sedan är jag social och kreativ, och det är väl just det man ser när man kliver in i det här huset.

Mer om huset

Huset: En Fiskarheden-villan på 148 kvadratmetersom som blev klar för inflytt för ett år sedan.

Tomt: 2203 kvadratmeter.

Trall: 100 kvadratmeter.

Takhöjd: 6 meter.

Kostnad: ”Vi har lagt 3.4 miljoner än så länge. Men vi har en del kvar att göra, tomten och en inglasad uteplats till exempel.”