Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett steg närmare hotellbygge i Kokpunkten – kan stå klart 2017

Bygglovet är nu klart för ett hotell i gamla Ångkraftverket – nu hoppas Peab komma överens med ESS hotell, som man förhandlar med.

Västerås. Nyligen gav byggnadsnämnden bygglov för ändrad användning av Ångkraftverket: från industri till hotell. Men en viktig pusselbit återstår innan det är klart att hotellet byggs.

– Vi är i en affärsförhandling, så mycket kan jag säga. Och att det är med ESS är ingen hemlighet, säger Håkan Östh, vd i Peabägda Kokpunkten Fastighets AB.

Som VLT tidigare berättat är det ESS hotell med bas i Göteborg och hotell i bland annat Skåne och Halland som vill driva hotellet som blir granne med action- badet Kokpunkten.

I somras räknade Håkan Östh med byggstart hösten 2014 och att hotellet skulle stå klart två år senare. Tidsplanen höll inte. Nu är förhoppningen att avtalet mellan Kokpunkten Fastighets AB och ESS hotell undertecknas i januari och att byggstarten kan ske direkt efteråt. Det innebär – om byggtiden på två år hålls – att hotellet öppnar i början av 2017.

– Målsättningen är mars 2017.

Hotellet är tänkt ska locka affärsgäster under veckorna och besökare till äventyrs- badet på helgerna. Det får cirka 220 rum och blir 18 våningar högt. Det är 65 meter från marken till hotellets tak där det antingen blir en skybar eller en restaurang.