Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett svagt svar av nämnden

Det är ett ganska märkligt svar som ansvariga politiker i individ- och familjenämnden ger tjänstemännen i en debattartikel den 15 oktober i VLT.

Man börjar med att man vill förklara vilket ansvar politikerna har. Jag tror inte att en enda socialsekreterare inte vet vilket ansvar de ansvariga politikerna har gällande beslut. Jag är ganska säker på att alla socialsekreterare som arbetar inom socialtjänsten vet att det är oerhört tuffa och svåra beslut. Vi vet, eftersom det är vi som utreder och möter alla de individer som behöver vår hjälp och vårt stöd.

Jag finner det också märkligt att nämnden inte skriver något om att de även har ansvar för arbetsmiljö och personal. Ni har ju, som ni skriver, det övergripande ansvaret för verksamheten.

Det är tydligt att man där ser helt annorlunda på de arbetsmiljöproblem som ­socialsekreterarna ett flertal gånger tagit upp; såväl internt som externt. Det borde sända en tydlig signal om att något är allvarligt fel i en organisation när social­sekreterarna inte har något annat val än att vända sig till media och dessutom anonymt.

Vad säger det om organisationen? Nej ni politiker och verksamhetsledning; nu är det dags att ta ansvar för att arbetsmiljön ser ut som den gör; det har pågått under flera år under er mandatperiod/ledning.

Det är också anmärkningsvärt att nämnden inte ens benämner IVO i sitt svar. Förmodligen för att de anser att IVO:s bedömning av socialtjänsten i Västerås, främst barn- och ungdomsvården, inte stämmer. Hur ska man annars tolka frånvaron av svar?

Oroad medborgare och socialsekreterare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare