Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-pengar till Hallsta

4 876 954 kronor har Hallstahammars Promotion fått från ESF, Europeiska Socialfonden. Pengarna ska fördelas ut till 51 företag i kommunen som på olika sätt ska kompetensutveckla sin personal.

Annons

Hallstahammars Promotion, som är en samverkan mellan olika företagsnätverk och Hallstahammars kommun, är inne i en långsiktig satsning för att öka kompetensen, samverkan, möjlighetstänkandet och entrepenörsskapet i kommunen - allt i syfte att skapa ett av Sveriges bästa företagsklimat.

Med dessa pengar har företagen i kommunen de senaste två åren fått runt 23 miljoner kronor i bidrag från ESF - där hälften av pengarna kommer från EU och hälften från svenska staten - för att öka på kompetensen. Det innebär att mer än var tredje privatanställd i kommunen har eller kommer att vidareutbildas med ESF-pengar.