Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-pengar till Hallsta

4 876 954 kronor har Hallstahammars Promotion fått från ESF, Europeiska Socialfonden. Pengarna ska fördelas ut till 51 företag i kommunen som på olika sätt ska kompetensutveckla sin personal.

Hallstahammars Promotion, som är en samverkan mellan olika företagsnätverk och Hallstahammars kommun, är inne i en långsiktig satsning för att öka kompetensen, samverkan, möjlighetstänkandet och entrepenörsskapet i kommunen - allt i syfte att skapa ett av Sveriges bästa företagsklimat.

Med dessa pengar har företagen i kommunen de senaste två åren fått runt 23 miljoner kronor i bidrag från ESF - där hälften av pengarna kommer från EU och hälften från svenska staten - för att öka på kompetensen. Det innebär att mer än var tredje privatanställd i kommunen har eller kommer att vidareutbildas med ESF-pengar.