Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Euron är inte orsak till problem

Det är förvisso så att länderna inom EU är olika och detta är orsak till problem med den gemensamma valutan. Det finns de som hävdar att devalvering respektive revalvering av valuta är lösningar för länder med skulder och underskott.

Detta är inte sant, ty en gemensam valuta tvingar fram verkliga effektiviseringar och anpassningar i staters ekonomiska struktur. På sikt ger detta ett starkare Europa som kan fortsätta att möta de globala utmaningarna med miljö, naturresurser och global försörjning med energi och mat.

Det som nu behövs är en samordnad och central finanspolitik i Europa, något som hittills saknats. Detta innebär mer gemensamma beslut i EU och nödvändiggör ökad makt för EU-parlamentet. En gemensam finanspolitik skulle skapa ett Europa med hållbar tillväxt och välfärd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel