Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Evert Jonsson: Ge Kjell Strandberg svar

Under tillväxtåren 1998-2006 då Teknikbyn hade bra koll på bolagen i byn och järnkoll på den egna magra plånboken, hade det tagit 30 minuter att ge svar på Kjell Strandbergs frågor i VLT.

Västerås Science Park har under de tre senaste åren genomgått en stark budget-expansion med åtföljande byråkratisering av parkförvaltningen, samt blivit en viktig offentligfinansierad födkrok för många konsulter i Västerås.

Samtidigt har man täckt över Teknikbyns skylt vid E 18 med resultatutvecklingen i form av antal företag och medarbetare Byn. Den offentliga och privata finansieringen redovisas inte hellre som förr i månadsbrev och på hemsidan. Dimman ligger nu tät där sikten tidigare var kristallklar.

Under åren 1998–2006 kunde Teknikbyn varje dag – på begäran – redovisa relationen mellan vad Teknikbyn kostar skatte-betalarna i form av budgetanslag och vad Teknikbyns företag genererar i form av inkomstskatter, sociala avgifter och moms. När jag fick ta min hatt och gå i Februari 2006 var nyttosiffran för Teknikbyn;

a) 10 gånger insatta skattepengar för Teknikbyn i sin helhet.

b) 28 gånger insatta pengar för det kostnadseffektiva och högproduktiva nyföre-tagandet i Företagsgeneratorn under Sven-Arne Paulssons förträffliga ledning.

Strandberg var för övrigt kritisk till Teknikbyn även när jag var vd. På den tiden fick dock han och alla andra som var kritiska, eller till och med fientliga till den dynamiska och självständiga Teknikbyn, svar på sina frågor.

Det är därför rimligt att Styrelsen för Västerås Science Park offentligt svarar på Kjell Strandbergs berättigade frågor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel