Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewa Sanfridsson: P-platserna vid lasarettet räcker inte alls

Med anledning av notisen i VLT 3 september, i vilken landstingsrådet Lars Flodin (MP) påstår att det är tillräckligt med parkerings-platser vid Centrallasarettet, vill vi påtala att det inte stämmer.

Visst kan det vara fint med grönområden men inte på bekostnad av att vi som personal inte ska kunna hitta parkeringsplatser när vi börjar klockan 13.30. Att behöva åka 45-60 minuter tidigare för att leta plats känns inte acceptabelt.

När vi väl hittar parkeringsplatser så ligger de längst bort, vilket gör atta det inte känns tryggt att gå ut ensam när man slutar klockan 22.00.

Vintertid är problemet ännu större eftersom inte folk tänker på hur de parkerar och att det sedan inte är skottat ordentligt. Snö-högarna borde kunna köras bort för att bereda plats åt bilarna.

Många av våra kärlpatienter påtalar att de är sena på grund av att de letat platser en längre tid.

Landstinget borde tänka om och skapa flera parkeringsplatser för oss som kvällspersonal.

Flodin nämner också att de tänker utöka platser för cyklar men observera att alla kan inte cykla till och från lasarettet av olika anledningar – lång resväg, olika funktionshinder, vinterväglag med mera.

Hoppas att Flodin med flera kan förstå våra problem och verkligen tänka om.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel