Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Experterna: ”VIK blir inte ett topplag”

Varken experter eller spelbolag tror på VIK Hockey som ett allsvenskt topplag.
– I min värld spelar det ingen som helst roll, säger VIK-tränaren Mats Waltin.

När både experter och spelbolag uttalade sig på hockeyallsvenskans upptaktsträff i Stockholm i går stod det klart att Gulsvart inte står speciellt högt i kurs inför säsongen 2010/11.

Faktum är att de flesta verkar tro att VIK kommer att missa playoff, alltså en plats bland topp sju.

– I min värld spelar det ingen som helst roll. Är det något man måste kunna hantera, utan att reflektera över det, är det spekulationer. Det handlar ju bara om spekulationer. Som jag ser det är det bara kul att folk bryr sig, säger Mats Waltin.

Och fortsätter:

– Vi vet vad vi håller på med, men inte vad andra håller på med. Sedan får man ta det därifrån.

Historiskt sett har det varit bra för VIK att vara underdog, kan du se det som en fördel?

– Rent allmänt passar det ju det svenska idrottslynnet att slå ur underläge.

Waltin verkar inte hetsa upp sig i onödan inför seriestarten.

– Uppriktigt sagt så känner jag inte vad stan har för förväntningar på oss, det är en fördel med att komma utifrån. Vi kör helt enkelt vårt körschema och jobbar med de punkter vi har satt upp. Vi är fortfarande inne i processen, säger han.

Och tillägger:

– Just nu känns det som att det kommer att bli väldigt tajt i Hockeyallsvenskan. Jag tror att det kommer att bli en oerhörd huggsexa om poängen.

VIK har inför tisdagens genrep borta mot Almtuna IS ännu inte vunnit mot allsvenskt motstånd den här försäsongen, men inte heller det oroar Mats Waltin.

– Det händer inget speciellt mot Almtuna heller. Det är inga konstigheter. Vi ska tuffa på och avsluta försäsongsmatchningen. Sedan när det är dags för premiär nästa onsdag hoppas vi på att revanschera oss mot Bofors.