Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Explosion utanför Blue Moon Bar

En explosion inträffade under natten mot söndag utanför Blue Moon Bar i Västerås. Enligt polisen skadades ingen människa.

Klockan var 00.13 när samtal började välla in till polisen och SOS Alarm om en explosion vid Blue Moon Bar.

Räddningstjänsten skickades till platsen men gick aldrig in i lokalerna på grund av risken för fler explosioner. 667 gäster plus personal befann sig i lokalerna. Samtliga evakuerades. Även Klipper hotell evakuerades.

Explosionen inträffade på terassen ut mot Klippans parkering. Tre fönster ska ha krossats och fått träskador.

– Jag vet inte så mycket i nuläget, men någon smäll har det varit. Vi spärrade av och utrymde området. Nu håller vi avspärrningarna och fryser läget. Vi går inte fram till en plats där det varit en detonation. Det finns ingen anledning, sade Jimmy Lindvall vid Västeråspolisen till VLT vid 01.15-tiden.

Ett par timmar senare anlände bomtekniker från Stockholm. Gästerna evakuerades utan möjlighet att hämta sina ägodelar i garderoben. Det är oklart hur länge krogen kommer att vara avspärrad.

- Det är jättesvårt att säga. Det beror på hur den tekniska undersökningen går. Men vi får nog räkna med minst ett par timmar till, sade Jimmy Lindvall vid femtiden på morgonen.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.