Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra båtturer för badsugna

För sol- och badsugna sätter Rederi AB Mälarstaden in extra turer till Östra Holmen. Och värmen håller i sig idag.

När temperaturen klättrar över 30 grader bjuder Mälaren på välkommen svalka. Särskilt idag då temperaturen återigen kan gå över 30 grader.

– Det här är verkligen idylliskt, säger Lina Gatte Redin och blickar ut över Mälaren där hon ligger i halvskuggan på stranden på Björnöbadet.

Och Lina är inte ensam om att söka sig till vattnet. Rederi Mälarstaden har fullt upp med att skeppa över badsugna västeråsare till Östra holmen.

– Vi får sätta in extra turer, det är 700-800 personer som åker ut varje dag, säger Niclas Eriksson på Rederi Mälarstaden.

De västeråsare som inte badar söker svalka på annat vis. På Clas Ohlson går fläktar av olika slag åt som smör i solsken.

– Varannan kund köper fläktar, det går åt jättemycket, säger Emma Forsberg på Clas Ohlson.

Värmen håller i sig fram till början på nästa vecka, spår Theres Fougman, meteorolog på SMHI.

– Men i dag kan bli den sista dagen med temperaturer över 30 grader.

Västerås kan också vänta en del regn. Ett kraftigt oväder drar in över västkusten i dag och fortsätter sedan inåt landet. Det tunnas ut innan det passerar Västerås kvällen eller natten mot onsdag, med 5–10 millimeter regn, säger Theres Fougman.

Det var omkring den 1 juli som värmeböljan slog till i Västerås och sedan dess har temperaturerna legat stadigt mellan 25 och 30 grader förutom en dipp i tisdags förra veckan med 20 grader som max. Men än är det inte fråga om något värmerekord. 1933 uppmättes 36 grader i Västerås.

– Och dit är det ju en bit kvar, säger Theres Fougman.