Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EXTRA: VIK mot konkurs

Skatteverket säger nej till att medverka i underhandsackordet både vad gäller föreningen och aktiebolaget.. Beslutet togs i fredags och därmed återstår bara två alternativ för VIK-ledningen: plan B eller konkurs.

- Konkurs är inget alternativ för oss. Nu är det plan B som gäller, säger VIK:s ordförande Camilla Törngren, och medger samtidigt att Skatteverkets besked var ett stort bakslag.

Hur plan B ser ut kan Camilla Törngren i nuläget inte redogöra för:

- Vi jobbar vidare på att rädda VIK, säger hon.

Skatteverket skriver i sitt beslut:

”Skatteverket bedömer att ackordsförslaget inte är ekonomiskt fördelaktigt för det allmänna. VIK Västerås hockeyklubb och VIK Västerås AB har under rekonstruktionen fått in likvida medel som idag finns på ett spärrkonto hos rekonstruktören. De medel som finns på spärrkontot är enligt Skatteverkets bedömning i den storleksordningen att föreningen kan betala statens fordran utan att erhålla ett ackord. Skatteverket gör därför bedömningen att ett ackord inte kan anses som fördelaktigt för det allmänna och medger därför inte ett ackord.”

Skatteverkets beslut kan inte överklagas. Men VIK-ordförande Camilla Törngren ger inte upp hoppet:

- Nej, aldrig. Vi har alla andra fordringsägare med oss och fortsätter jobba för att ordna upp situationen.

Skatteverket fordran är på cirka 2,7 miljoner kronor. Om Skatteverket tackat ja hade det inneburit att skulder på cirka 2 miljoner kronor skrivits av.

Nu får VIK-ledningen och rekonstruktören Mats Emthén försöka hitta dessa 2 miljoner någon annanstans. Senast på lördag, 30 april, måste VIK kunna visa ett eget kapital på 1 miljon kronor, i annat fall riskerar klubben att tappa möjligheten att spela i allsvenskan till hösten.