Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facket: Ingen riskerar mista jobbet

Ett tiotal utredare på Skatteverket i Västerås kan omplaceras.

Det är ett tiotal tjänster på Skatteverket i Västerås som hotas när Skatteverket vill lägga ner kontoret som utreder Skattebrott i Västerås.

Det är en del av en större neddragning, där cirka 50 tjänster i Sverige ska försvinna och en rad kontor som utreder skattebrott läggs ner, varav Västerås bara är en.

Men enligt Carina Wilhelmsson, facklig företrädare för SACO-S på Skatteverket, riskerar ingen att mista jobbet. Det handlar om omplaceringar.

- Enligt arbetsgivaren finns två alternativ. Antingen fortsätter man med samma arbetsuppgifter och byter arbetsort, eller också stannar man på arbetsorten men får byta arbetsuppgifter.

Arbetsgivaren anser att eftersom anmälningarna om skattebrott minskar så behövs inte lika många utredare.

Fackförbundet Saco-S är kritiska till nedskärningsplanerna.

- Vi delar inte arbetsgivarens bedömning att nedskärningen behövs, säger Wilhelmsson och tillägger att hon anser att arbetsgivarens underlag för beslutet är bristfälligt.