Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facket utan information

- Ingen här kommer att ge några uttalanden, ni får vända er till vårt huvudkontor, säger en person som presenterar sig som Roger när vi ringer till butiken på Hälla.

Fackliga representanter togs på sängen av beskedet. När VLT kontaktade Handels ombudsman Rune Lindberg för en kommentar vid halv femtiden på måndagseftermiddagen var han ännu inte informerad om konkursen.

- On-Off i konkurs? Då vet du mer än jag gör, sa han.

Tommy Tillgren, 2:e vice ordförande i Handels säger att det länge talats om att något skulle hända i branschen, men att han inte anade var och när.

- Sedan Media Markt kom hit för fem år sedan har det varit diskussioner om att det varit minst en firma för mycket, säger han.

Han beskriver det som något av ett ”chicken race”: Skulle någon av drakarna lämna Sverige? Hur länge är aktörerna beredda att ta förluster innan de ger upp?

Media Markts etablering i Sverige har kostat ägaren, den tyska mediakoncernen Metro Group, närmare en halv miljard. Även El-giganten, som ägs av en norsk koncern som i sin tur ägs av brittiska DSG International Plc, har haft problem. Men uppenbarligen har dessa två jättar haft större finansiell uthållighet än svenskägda On-Off.

VLT har utan framgång sökt On-Offs styrelsordförande Sten Schröder , samt konkursförvaltare Lars Eric Gustafsson.