Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg vårdaren i ryggen

Sluten ungdomsvård åtta månader. Det blev straffet för den 16-årige pojke som knivhögg en vårdare i ryggen i somras på Sundbo ungdomshem.

Annons

16-åringen fälls för försök till dråp.

Knivdramat - som fastnade på ungdomshemmets övervakningskamera – skedde den 14 augusti. Pojken och vårdaren hade suttit och pratat i dagrummet och när vårdaren reste sig för att gå blev han attackerade bakifrån.

Filmsekvensen visade att vårdaren utsattes för minst fem hugg i ryggen. I förhör och under rättegången erkände pojken brottet, men sa att avsikten inte var att döda vårdaren utan bara skada.

Exakt vad som orsakade knivhuggen är okänt, men en annan anställd hade tidigare under dagen hört 16-åringen fråga vad han var tvungen att göra för att få flytta till en annan anvdelning. ”Måste jag cutta (skära ) någon? ska pojken ha sagt.

Tingsrätten anser att 16-åringen planerat dådet dels av uttalandet dels att han lyckats få tag på en kniv. Däremot är det inte bevisat att han försökte döda vårdaren. Därför döms pojken för försök till dråp. Han ska också betala ett skadestånd på 142 500 kronor till vårdaren.

Mer läsning

Annons