Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksbomb efter polisens hyllning av treårig julklappshjälte: ”Finns hopp om mänskligheten”

När treåringen kom in på polisstationen för att lämna julklappar till tjuvarna blev poliserna rörda. Ny hyllas julklappshjälten på sociala medier.

Annons
Montage:  Gorm Kallestad/Polisen Västmanland, Facebook

Strax innan jul bestämde sig treåringen för göra världen lite godare. Tillsammans med en förälder gick han in på polisstationen i Fagersta och överlämnade tre julklappar med ett tydligt budskap; de ska lämnas till tjuvarna så att de kanske tänker om till nästa år.

– Det är så gulligt så att man blir alldeles varm om hjärtat och rörd. Det är så otroligt positivt att en så liten kille ens kommer på tanken, säger Linda, polis i Västerås som blev kontaktad av kollegorna.

Linda har hand om Polisen Västmanlands Facebook-konto och gjorde ett inlägg om treåringen som hon hyllar som hjälte:

"Så nu ligger de här i polishuset i arresten och väntar på att första bästa tjuv ska komma in och få en julklapp. Och förhoppningsvis som 3-åringen sa, bli snällare och kanske tänka om till nästa år. Tack du lilla minihjälte för att du sprider ljus, värme och hopp för framtiden! Linda, polisen Västerås"

Inlägg på Polisen Västmanlands  Facebook.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Vilket sväng – 300 elever i stor dansmanifestation

– Det var så modigt och kavat att han kom in och lämnade dem. Han är ju bara tre så det var ganska fåordigt. Med de hade tydligen pratat länge om det här hemma, säger Linda.

Minihjälten, som polisen kallar honom, ville inte berätta vad han gett tjuvarna så det blir en överraskning för de brottsmisstänkta som får dem av polisen.

– Jag har tjuvkikat lite så det inte var något konstigt, men jag vet inte riktigt vad det är. Nu ligger de här och väntar, säger Linda.

Hon tror att ”tjuvarna” som får dem blir glada och säger att de självklart kommer berätta historien bakom. Och på Facebook har initiativet redan hyllats med hjärtan och kärlek. ”En blivande fredspristagare”, ”Det finns verkligen hopp om mänskligheten”, ”En mycket klok mini” är några av de många kommentarerna.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Västeråsaren är mäktigare än Zara Larsson: "Stort arv från min hemstad"

Mer läsning

Annons