Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftigt berusad permobilförare krockade med lastmaskin

En berusad permobilförare var inblandad i en olycka i Fagersta. Mannen i 65-årsåldern misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

Annons

Vid lunchtid på torsdagen larmades polisen till en trafikolycka på Dalavägen i Fagersta. Där hade en permobil krockat med en lastmaskin. Mannen ska ha varit kraftigt berusad under färden.

– Det är en berusad permobilförare som kört in i någon typ av lastmaskin. Det är inga personskador, säger Linnéa Hultberg, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Oklarheter kring brottsmisstanke

Inledningsvis var polisen osäker på om något brott faktiskt har begåtts.

– Kruxet med permobilerna är att det förmodligen inte blir någon regelrätt rattfylleri. Vi får se vad patrullen kommer fram till vid platsen, säger Linnéa Hultberg.

Enligt en lagändring från 2010 räknas permobiler och andra eldrivna rullstolar som cyklar. Detta innebär att de inte omfattas av den rattfyllerigräns på 0.2 promille som gäller för motordrivna fordon.

Vid 14-tiden meddelande polisen att mannen inte misstänks för rattfylleri. Han misstänks i stället för vårdslöshet i trafik, det skriver polisen på sin hemsida.

Mer läsning

Annons