Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagervall rasande efter SSK:s ”bluff”

Södertäljes agerande retar upp VIK-tränaren.

Annons

Viktor Mårtensson stängdes av fyra matcher (en omvandlad till böter) efter att han tacklat Södertäljes back Johan Jonsson när lagen möttes i ABB Arena i tisdags. Tacklingen ska då ha träffat så pass illa att Jonsson fått en hjärnskakning och representanter för SSK gick efter matchen ut och kritiserade Mårtensson hårt och beskrev Jonssons skada som allvarlig.

Ett påstående som efter fredags omgång i hockeyallsvenskan inte kan annat än ifrågasättas.

Johan Jonsson var nämligen med i Södertäljes hemmamöte med Asplöven (vinst 7-2) och stod bland annat för en assist till lagets 2-1-mål. Något som retar upp VIK-tränaren Joakim Fagervall.

-Det är ju anmärkningsvärt hur han kan ligga där på isen och lipa och ha så fruktansvärt ont som han sa sig ha och sedan kunna spela bara ett par dagar senare. Det blir ju tydligt att det handlade bara om att straffa ut en särskild spelare, i det här fallet Viktor. Och det känns rent ut sagt jävligt konstigt, säger han.

Att SSK-tränaren Andreas Johansson gick ut så hårt i medierna och berättade hur illa ställt det var med Jonsson retar även det upp Fagervall.

-Han och hela SSK har ju basunerat ut att skadan var så väldigt allvarlig. Så det är bara att konstatera, antingen är det något allvarligt fel på deras läkarteam eller så var allt bara en enda stor jävla bluff. Det är illa nog att vi har så mycket huvudskador utan att folk ska börja förstärka det. Det är nog illa som det är, säger Fagervall.

Och konsterar slutligen:

-Det är inte en chans att han hade hjärnskakning. Då hade han aldrig fått spela.

Annons