Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK-publikens stöd gav 60 000 kronor till cancerfonden: "Fantastisk uppslutning"

Fagersta AIK har ett stort stöd på sina hemmamatcher i division 2. När entrépengarna gick till Cancerfonden var Fagerstaborna dessutom med och samlade in över 60 000 kronor.
– Det blir en fin slant till Rosa Bandet, säger initiativtagaren Marcus Räikkönen till klubbens hemsida.

SE ÄVEN: FAIK förlorade inför storpublik: ”Jävligt bittert”

Det blev visserligen en överraskande förlust med 2–5 hemma mot HC Flyers under söndagens seriematch. Men på ett betydligt större plan lyckades Fagersta AIK med bedriften att samla in över 60 000 kronor till Cancerfonden.

Entrépengarna gick nämligen oavkortat till Rosa Bandet. Därutöver valde även de största sponsorerna att stötta med rosa matchställ och extra pengar in för varje åskådare som bar rosa kläder.

Med över 952 betalande personer på plats blev insamlingen en stor succé.

Inför matchen gick initiativtagaren Marcus Räikkönen ut och hoppades på omkingt 700 åskådare.

SE MER: FAIK-profilerna tar kampen mot cancer – hoppas på rekordpublik: "Vore fantastiskt"

Den publiksiffran passerades med råge.

– Riktigt lyckat, tycker jag. Det har varit en fantastisk uppslutning och folk har verkligen gått man ur huse ikväll. Och kvinna ur huse, säger Marcus Räikkönen till klubbens hemsida.

Efter matchen var FAIK-profilen rörd av stödet.

– Jag vill förmedla ett stort tack från oss i A-laget till alla som kom på matchen. Hoppas att ni kommer tillbaka så ska vi göra en bättre match nästa gång, utlovar han.

Vill det sig riktigt väl kommer ännu mer pengar att rulla in under veckan till Rosa Bandet. De rosa matchtröjorna från matchen är nämligen ute till auktion denna vecka.

Pengarn härifrån kommer också att gå oavkortat till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.