Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fair Trade city Västerås: Handla rättvisemärkt i dag!

I dag, den 14 maj firas den internationella Fair Trade-dagen. Anta utmaningen och lägg minst en Fair Trade-produkt i din kundvagn när du handlar i dag! Eller om du ska fika, välj ett fik som är Fair Trade-märkt!

Många av Västerås butiker och kaféer har ett brett utbud av Fair Trade/rättvisemärkta produkter i sitt sortiment. Det tycker vi är utmärkt. Genom att vi konsumenter handlar där visar vi att vi vill vara med och bidra till en bättre värld.

Fairtrade/rättvisemärkt är en etisk märkning av livsmedel och varor som bidrar till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och arbetare i utvecklingsländerna.

Med temat Handla för människor – handla Fair Trade vill den internatio-nella Fair Trade-rörelsen betona att dagens handel och konsumtion måste gå hand i hand med människor och miljö. Trade for people syftar på att marknaden faktiskt har ett ansvar att gynna hållbar utveckling av lokala samhällen.

Mer än ett halvt århundrade av Fair Trade visar att handel faktiskt kan minska fattigdomen och förbättra människors livsvillkor. Västerås blev den 4 december 2010 en Fairtrade city.

Fairtrade city är en diplomering till kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Att vara en Fair trade city innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete samt ett utbud av etiskt märkta produkter i butik och på arbetsplatser.

Vi kan alla bidra genom det vi lägger i kundvagnen, var vi väljer att fika och äta, genom att efterfråga Fair Trade/rättvisemärkta produkter på våra arbetsplatser, när vi är på kultur- och idrottsevenemang, när vi reser och när vi köper presenter.

För varje enskild handling är viktig. Handla för människor – handla Fair Trade!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel