Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Fall i trappa” var mordförsök

När den 27-åriga kvinnan vaknade upp visade det sig att hon inte skadat sig vid ett fall. Hennes 26-årige sambo har nu häktats misstänkt för mordförsök.

Det var den 15 mars som ambulans kallades till en adress i Västerås där en 26-årig man uppgav att hans 27-åriga sambo fallit utför en trappa och skadat sig svårt.

Ambulanspersonalen fattade misstankar och larmade polisen. Mannen delgavs misstanke om misshandel eftersom det tidigare förekommit bråk mellan honom och kvinnan.

Kvinnan fördes till Centrallasarettet och sedan med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för specialistvård. Hon hade fått flera inre organ livshotande skadade och käken helt sönderslagen. Skadorna såg ut som om kvinnan råkat ut för en allvarlig trafikolycka.

När hon efter åtskilliga dagars medvetslöshet vakade upp och kunde berätta visade det sig att det var hennes sambo som misshandlat henne. Bland annat hade han slagit henne med en tio kilo tung hantel.

Mannen greps på nytt och har nu häktats vid Västmanlands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, alternativt synnerligen grov misshandel.

Kvinnan har mycket svåra skador:

– Läkarna tror att hon kommer att överleva, men det är mycket svåra skador, säger Börje Strömberg, Västmanlandspolisens informationschef.