Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fälldes för våldtäkt- nu frias mannen

45-åringen fälldes för våldtäkt och dömdes till fängelse i två år och två månader. Nu frias han av Svea hovrätt.

Det är en oenig hovrätt som friar mannen. Majoriteten anser dock att det inte finns någon teknisk utredning som styrker våldtäktsåtalet.

Offret, som var påverkad av alkohol och troligen av andra substanser, har inte kunnat berätta särskilt mycket om vad som inträffat på grund av minnesluckor kvällen och natten den 27 april förra året. Men enligt domstolen går det inte att dra slutsatsen att hon befunnit sig i ett sådant hjälplöst tillstånd som förutsätts i lagstiftningen.

Kvinnan hade gått ner till sin hyresvärd för att betala hyran och där bjöds hon på en grönaktig shot. Sedan säger hon sig inte minnas något mer. Det var kvinnans man som upptäckte henne i sängen tillsammans med 45-åringen.

45-åringen döms dock för olaga hot sedan han hotat en annan man med kniv. Straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst om 75 timmar, vilket motsvarar två månaders fängelse.

Mannen släpptes ur häktet för en vecka sedan.