Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fälls för "omöjlig" fortkörning

Det var omöjligt att komma upp i den hastigheten polisen hävdade att han kört i, menade 48-årige västeråsaren. Men tingsrätten köper inte hans förklaringar.

Det var i december i fjol som 48-åringen fastnade i polisens hastighetskontroll på Kopparbergsvägen. Enligt polisens mätning körde han 54 kilometer i timmen på 30-sträckan, men mannen förklarade för tingsrätten att han omöjligen kunnat köra så fort.

Han berättade att han gjort ett accelerationstest med sin skåpbil på en liknande sträcka och aldrig kommit upp i mer än 53 kilometer i timmen.

Tingsrätten tror dock mer på polisens hastighetsmätning och vittnenas uppgifter om att de hört skåpbilen gasa kraftigt. Därför döms mannen till 3 200 kronor i böter för fortkörning.

Mannen åtalades dessutom för att ha haft en laservarnare i bilen. Mannen förklarade för tingsrätten att han inte visste vad det var för något, utan trodde att det var någonting tillåtet. Tingsrätten tror på mannen och friar honom för innehavet, men eftersom laservarnare är förbjudna får han inte tillbaka den.