Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falsk försäljare i farten igen

I måndags fick boende på Bjurhovda besök av en försäljare av brandskyddsprodukter.

Brandskyddsföreningen har inga försäljare som går runt och knackar dörr och säljer brandskyddsprodukter som brandsläckare och brandvarnare.

- Vi ger råd och anvisningar, men säljer inget, säger Hans Zwicknagel, verksamhetsledare, Brandskyddsföreningen Västmanland.

Vlt har berättat att flera västeråsare köpt onödigt dyra brandskyddspaket av falska försäljare. De är tydligen fortfarande i farten.

Senast i måndags fick en kvinna på Brandhovda besök av en ung man som vill komma in och göra en brandskyddsinspektion. Hon ville inte släppa in försäljaren.

- Folk har hört av sig till oss och berättat att de köpt brandsläckare som kostat närmare 4 000 kronor. I handeln kostar lika bra släckare samma klass 400 kronor.

- Det är ju inte olagligt att sälja dyra saker, men det känns inte bra att någon spelar på folks rädsla och osäkerhet, säger Hans Zwicknagel.

Ett bra tips är att ringa sitt försäkringsbolag om man blir osäker på vilket brandskydd som är bra för bostaden, eller ringa brandskyddsföreningen på telefon 39 82 00.