Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falsk "skönhet" lurade män

Den 25-åriga Köpingskvinnan lyckades förmå två män som hon träffat på nätet att betala henne närmare 280 000 kronor.

Kvinnan spelade på hela känsloregistret – alltifrån hennes ”moderskänslor” till managers som inte betalade ut hennes gage. I själva verket var hon en 25-årig missbrukare. Men männen gick på kvinnans bluffande.

- Hon var otroligt manipulativ, och väldigt trevlig. Vi träffades på en dejtingsajt, säger en av de lurade, en man i 60-årsåldern, som bor i Upplands Väsby.

På tre och en halv månad lyckades hon skinna 60-åringen på drygt 167 000 kronor.

- De började med ett lån på 1 300 kronor. Hon sa att hon varit i Malmö och uppträtt, hon var artist och sjöng covers, sa hon. Men hon hade inte fått betalt och saknade bensinpengar. Hennes mamma var i Thailand och skulle inte komma hem på flera veckor så hon hade ingen annan att vända sig till. Och så längtade hon så mycket efter sin son. Det var självklart att jag hjälpte henne, säger mannen.

Men allt var bara lögn. Likaså att hon hade skyddad identitet och bodde på hemlig adress i Stockholm eftersom hon tidigare blivit misshandlad av en pojkvän.

- Jag trodde att jag hade kontakt med en snygg, fotomodellsliknande kvinna. Men bilden hon skickade var på någon annan. Jag fick nästan en chock när jag såg henne i rätten.

En annan gång sa kvinnan att hon var fast hos vänner i Örnsköldsvik. De hade tidigare studerat på en bibelskola tillsammans, och nu fick hon inte åka därifrån innan de fick betalt för hennes uppehälle.

- Naturligtvis betalade jag.

Men hur kunde du gå på allt?- Tja, säg det. Efter ett tag var det ju för att försöka rädda mina pengar. Hon sa att hon hade en bil, värd uppemot 300 000 kronor, som dock behövde en ny ruta och lite andra reparationer. Men hon kunde sälja den snabbt för 50-60 000 kronor, så att jag kunde få igen lite. Men då låg jag redan ute med så mycket pengar – jag ville ha tillbaka allt.

Till slut tröttnade 60-åringen på kvinnans löften om återbetalningar och polisanmälde henne.

Den andre mannen, en 25-åring från södra Sverige, blev blåst på närmare 113 000 kronor.

Då kallade hon sig ”Isabella” och allt började med att hon behövde hjälp med att betala tillbaka ett studielån på 9 000 kronor.

25-åringen tyckte synd om henne och betalade ut pengar gång på gång varefter hennes historier förändrades.

Kvinnan , som erkänt brott, fälls för bedrägeri och döms till fängelse i tre månader. Hon är tidigare straffad för liknande brott, brott som hon nu avtjänar.