Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falska klimathot

Det finns inga konkreta bevis på koldioxidens klimatpåverkan

Revolutionären och kommunisten Lenin myntade begreppet ”Nyttiga Idioter” för människor, som lurades att verka för sin egen undergång. Nyss framträdde ett gäng Nyttiga Idioter (NI) den 19 november under rubriken ”Det brådskar att få bort fossila bränslen.”

De angriper ”klimat-skeptikern” Sigvard Eriksson, som 12 november gick till attack mot IPCC.

Nu är det så att miljarder kronor, satsade på ”klimatforskning”, under några årtionden inte gett några konkrete bevis på koldioxidens klimatpåverkan. Däremot finns vetenskapliga bevis på att den inte har det.

NI skriver bland annat att Sigvard Eriksson skriver att ”det inte skett någon temperaturförändring de senaste arton åren trots att CO2-halten i atmosfären ökat.” Och så är det.

Om man måste välja

mellan att tro på mätningar av temperaturen eller på prognoser från felmatade datorer så väljer jag att tro på mätningar. IPCC:s okunniga politiker väljer att tro på datorerna.

Människorna invaggas inte i falsk trygghet av oss, som inte tror på katastrofala temperaturökningar.

Däremot invaggas de i en falsk otrygghet av dem, som skrämmer med falska klimathot för att få oss att lämna ifrån oss våra pengar.

IPCC består huvudsakligen av politiker med vana att lura till sig våra slantar samt av gröna ”klimatforskare”. Ursprungligen tillfrågade IPCC ett antal forskare om vad de trodde orsakade uppvärmningen ( 0,7 grader på hundra år under det att halten CO2 i luften ökade med 40 procent)

Det vet vi inte svarade forskarna. Trots detta uppgav IPCC att forskarna ansåg att orsaken var människans utsläpp av CO2.

Sedan upprepar NI att 97 procent av klimatforskarna tror att det sker en uppvärmning och att människan är orsaken. Men ett universitet tillskrev över 10000 forskare, varav över 3000 svarade. Av dessa plockade man bort alla utom 77 och av dessa visade sig 75 tro att människan orsakar uppvärmning.

75 av 77 blir just 97 procent. Därefter skriver NI en liknelse där 100 läkare betraktar ett svårt sjukt barn och 97 ville operera medan 3 ville vänta. Skillnaden är att läkarvetenskapen är en vetenskap, som bygger på beprövad erfarenhet och inte på gissningar och spekulationer och utfall från felprogrammerade datorer .

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel