Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falska mattförsäljare i farten

Med hjälp av ett välkänt firmanamn försöker bedragarna sälja billiga mattor för tusentals kronor. Främst drabbas äldre.
- Riktigt vidrigt är det, säger Peter Eriksson på Mattbolaget.

I veckan har Peter Eriksson fått samtal från gamla kunder som berättat att de fått samtal eller besök från personer som utgivit sig för att komma från Mattbolaget.

De förklarar att de är nya delägare och vill ge bort en matta. Sedan försöker de sälja vad de kallar en handknuten matta för tusentals kronor. I själva verket är mattan av en helt annan kvalitet och har ett betydligt lägre pris.

-Det är lurendrejeri så det bara stänker om det, säger Peter Eriksson.

Problemet är inte nytt. De falska mattförsäljarna reser runt i Sverige och flyttar vidare till nästa stad efter ett tag. Även i somras och i fjol rapporterades om påstridiga mattförsäljare i Västerås.

Att hans och hans firma namn utnyttjas känns olustigt, tycker Peter Eriksson som tror att det ligger många falska mattor runtom i Västerås.

-Jag tycker det här är fruktansvärt. Ofta är det äldre som är lite godtrogna och som litar som det som människor säger, säger Peter Eriksson.

Tidigare har polisen även fått in anmälningar om stölder i samband med att mattförsäljare kommit hem till äldre. Då har bland annat smycken försvunnit.