Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falskt barnbarn lurade mormor

Mannen var och tittade på bil i Västerås. Under tiden utgav sig någon för att vara honom – och lurade hans mormor på tusentals kronor.

Det var på fredagen som mannen, som på grund av bedrägeriet vill vara anonym, var i Västerås för att titta på bil. Under tiden ringde någon hem till hans mormor.

Bedragarna presenterade sig med det äkta barnbarnets namn. Han förklarade att han höll på att buda på en bil han väldigt gärna ville ha och behövde låna pengar snabbt.

Mormodern trodde på berättelsen och lånade ut flera tusen kronor.

-Det känns fruktansvärt. Det känns ju som om man lurat sin mormor, säger mannen.

Han misstänker att någon sett hans registreringsskylt utanför bilfirman och sedan letat reda på hans mormor för att lura henne.

De senaste månaderna har polisen fått in många anmälningar om falska barnbarn som lurar äldre. I mitten av december lyckades en man nästan lura av en 94-årig Arbogabo 30 000 kronor, men när 94-åringen skulle hämta ut pengarna anade bankpersonalen oråd och larmade polisen.

I Örebro, Stockholm, Göteborg och Kalmar har liknande bedrägerier rapporterats.

Enligt P4 Kalmar tror polisen att det kan röra sig om samma bedragare och ska nu samordna arbetet i hopp om att få fast dem.