Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falukorv före filet mignon

I tider av finansiell oro krävs ekonomiskt ansvarstagande. Att ta ansvar innebär att göra rätt prioriteringar. Att ge de svaga i samhället ökade ekonomiska resurser går först för oss kristdemokrater före sänkt krogmoms.

I vår värld är det viktigare att våra pensionärer får sänkt skatt, att vi gör nya förbättringar i sjukförsäkringen och att barnfamiljer med små ekonomiska marginaler får höjt bostadsbidrag. Det är våra prioriteringar i höstens budgetförhandlingar och det kommer vi att kämpa hårt för.

För oss går det före sänkt krogmoms. Varför ska de som redan i dag har råd att äta ute gynnas, när andra knappt har råd att äta hemma?

Kristdemokraterna vill satsa 2,3 miljarder på att sänka skatten för pensionärerna. Vi vill lägga en miljard på att förbättra sjukförsäkringen. Vi vill höja bostadsbidraget med 700 miljoner för barnfamiljer med de snävaste ekonomiska marginalerna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel