Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fångar kräver slut på helgbrunch på Tillbergaanstalten

Att slå samman frukost och lunch till brunch på helgerna är inte bra för hälsan och välbefinnandet, anser fångarna på Tillbergaanstalten.

Fångarnas förtroenderåd har flera gånger skrivit till Kriminalvården och önskat en ändring av de nuvarande förhållandena.

Frågan har också tagits upp vid ett stormöte bland fångarna där majoriteten av fångarna önskat en återgång till den tidigare rutinen med frukost, lunch och middag.

Anledningen till att fångarna vill återgå till de normala rutinerna är, skriver fångarnas förtroenderåd, att det inte fungerat med brunchserveringen, med tanke på att besökstiderna helger är 12.00–16.00. Att klara en dag utan måltid mellan 09.00 och 16.15 fungerar inte, enligt fångarna. Förtroenderådet påminner också om lagstiftningen: ”En intagen har rätt att få mat vid sedvanliga mattider.”