Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fånge fick inte åka till ceremoni för vanvårdade

Den 48-årige mannen skulle få upprättelse för vanvården i hans barndom. I stället fick han sitta kvar på Tillbergaanstalten. Nu JO-anmäler han fängelset.

Det var i måndags som regeringen höll en ceremoni i Stockholms stadshus för de som utsatts för vanvård när de var fosterbarn. En 48-årig man som i dag sitter på Tillbergaanstalten hade fått en inbjudan och tågbiljetter av regeringen för att kunna ta sig till ceremonin.

Men mannen fick aldrig komma till ceremonin. En knapp timme före ceremonin skulle börja anmälde han anstalten till Justitieombudsmannen, JO. I sin anmälan skriver han att alla skulle få möjlighet att åka till ceremonin, men att när han tagit upp frågan med anstalten inte fått några svar. "Detta är något som aldrig kommer igen", skriver han i anmälan om den missade ceremonin.