Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fånge på Salberga skadade tån – får ersättning av staten

En man i 30-årsåldern får 27 000 kronor i ersättning av staten. Anledningen – han skadade tån under en fotbollsmatch när han var intagen som fånge på Salbergaanstalten.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Skadan skedde vid ett tillfälle under våren 2017 då de intagna spelade fotboll i kriminalvårdens sporthall och enligt vad mannen uppgav sparkade han snett och slog ner stortån i backen. Ännu åtskilliga månader efter skadan har mannen besvär av smärtor och svullnad i stortån och han kan inte gå ordentligt.

En specialist har bedömt hans invaliditet efter skadan till två procent. Han hade inte skor på sig vid tillfället eftersom personalen, enligt skadeanmälan, glömt att hämta nya.

Statliga Kammarkollegiet, som har hand om försäkringsärenden när fångar råkar ut för olycksfall i samband med arbete och normala aktiviteter på anstalter, har beslutat att mannen, som är i slutfasen av sitt fängelsestraff, ska få 27 000 kronor i skadestånd av staten.