Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för bilkapare

Ett år och sex månaders fängelse – det blev domen mot den 24-årige västeråsare som enligt Västmanlands tingsrätt gjort sig skyldig till olaga tvång, utpressning och ringa narkotikabrott.

Det var den 9 juni i år som 24-åringen närmade sig en för honom obekant 28-åring utanför Pizzeria Aros och tvingade honom att köra runt honom i hans bil under flera timmar. Den nu dömde 24-åringen, som hade en hammare och även påstod sig bära på en pistol och en batong, fick också 24-åringen att ta ut pengar åt honom samt att teckna ett mobilabonnemang som 24-åringen skulle använda.

Han hävdade att allt skett frivilligt, men den förklaringen föll inte tingsrätten för.

Åklagaren, Eva Morén, ville ha 24-åringen dömd för människorov, men rätten valde att mildra brottsrubriceringen till olaga tvång. Domstolen ansåg att 28-åringen hade ”realistiska möjligheter” att ta sig ur sin belägenhet, och därmed var inte kraven för människorov uppfyllda.

24-åringen döms också att betala 15 000 kronor i skadestånd till 28-åringen.