Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för fylleåk på mc

Den kraftigt berusade 22-åringen satte sig på en crossmotorcykel och körde i centrala Västerås – utan lyse och i mycket hög fart. Färden slutade med en krasch.

Annons

Västerås. Vid 2-tiden på natten den 1 augusti blev en polisbil omkörd av en crossmotorcykel som saknade belysning och kördes fort. Polisen följde efter men tappade den ur sikte eftersom motorcykeln kördes så fort att det inte gick att säkert följa efter den. Polismannen stannade för att höra med fotgängare åt vilket håll motorcykeln försvunnit. Fotgängarna upplyste då om att motorcykeln kört av vägen på Östra Ringvägen och krockat med en bil.

22-åringen och en kamrat till honom låg medvetslösa på marken, men vaknade senare upp i väntan på ambulans. Föraren, 22-åringen, hade skadat sig i höft och ben och punkterat ena lungan och gick länge sjukskriven. Både förare och passagerare var väldigt berusade och hade minnesluckor.

Det visade sig att 22-åringen och kamraten träffats på krogen där de druckit öl och shots och senare satt sig på kamratens crossmotorcykel som saknade belysning och inte var avsedd för gatubruk. 21-åringen som körde visade sig ha motsvarande 1,59 promille.

Västmanlands tingsrätt dömde honom till en månads fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Annons