Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för grov stöld hos 73-åring

Den 26-åriga kvinnan från Västerås har åkt ut och in i fängelse för grova stölder och rån sedan hon blev myndig. Den 23 oktober bestal hon bland andra en 73-årig kvinna som i samband med stölden bröt handleden.

För det har 26-åringen nu dömts till sex månaders fängelse av Västmanlands tingsrätt. Men eftersom 26-åringen frigavs villkorligt från senaste fängelsestraffet bara två månader före den nu aktuella stölden, bestämde tingsrätten att större delen av hennes villkorligt medgivna straff – sex månader – också ska förverkas.

Slutsumman blir att 26-åringen alltså i praktiken döms till ett års fängelse.

Det var den 23 oktober i år som 26-åringen utan lov trängde in i en bostad på Jakobsgatan där hon bestal en 73-årig kvinna på hennes handväska samt bestal kvinnans något yngre make och parets son på plånböcker och andra saker. 73-åringen upptäckte stölden och förföljde 26-åringen men råkade därvid falla och bryta handleden.

Knappt ett dygn efter den grova stölden grep polisen 26-åringen, som sin ålder till trots gjort sig känd för upprepade rån och grova stölder. Senast dömdes hon till ett år och nio månaders fängelse för bland annat rån, och var villkorligt frigiven från det straffet när hon tog sig in på Jakobsgatan.

Då hade hon fortfarande flera tillhörigheter från de bestulna på sig och erkände grov stöld.

Förutom fängelsestraffet ska 26-åringen betala skadestånd till de bestulna på ungefär 8 500 kronor.