Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för misshandel

En 37-årig man följde efter sitt ex hem på nyårsafton och drog omkull henne på marken - släpade henne tio meter.

Det var på nyårsafton 2010 som mannen kom till en fest där hans numera ex-flickvän var närvarande. De hade haft ett stormigt av och på förhållande under en tid och nu var förhållandet över. När flickvännen och en kompis till henne lämnade festen följde 37-åringen efter, trots protester från de båda kvinnorna.

Enligt mannens ex följde han efter dem hem till hennes hus där han, då de sa åt honom att han inte fick följa med in, tog henne hårt i armen. Därefter ska han ha hållit fast henne, trots att hon bett honom att släppa. När väninnan gick emellan och bad honom släppa taget, släppte han exet och knuffade till väninnan.

Därefter tog han tag i sitt ex  och drog i väg med henne så att hon hamnade på marken. När hon låg på marken släpade han henne uppför en stentrappa. Väninnan bekräftar detta i sitt vittnesmål – men 37-åringen själv förnekar. Han menar på att det i ena studen var ok att han följde med henne hem och att han hållit henne i armen för att stödja henne då hon var berusad. Vidare menar han att han inte alls dragit omkull henne utan att de båda halkat. Han nekar fullständigt till att ha släpat henne överhuvudtaget. Han medger dock att han tagit tag i hennes arm men att greppet inte kan ha orsakat någon smärta eller blåmärke.

Tingsrätten konstaterar att det saknas teknisk bevisning till stöd för åtalet men att de redogörelser som finns från vittnen styrker det ex-flickvännen berättat.

37-åringen dömdes under tisdagen till en månads fängelse för misshandel. Han ska även betala skadestånd till ex-flickvännen om 7000 kronor för den kränkning han utsatt henne för, samt 500 kronor i avgift enligt lag om brottsofferfond