Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för pizzeriabrand

Två års fängelse. Det blev straffet för 26-åringen som åtalats för mordbrand i pizzeria Toscanas lokaler.

Annons

26-åringen teg sig igenom hela rättegången, men domstolen finner att bevisningen mot honom är övertygande. Hans dna-profil matchar med fyndet i ett par handskar som hittades en bit från brandplatsen.

Handskarna var blodiga och i dem fanns också rester efter bensin. Ena handsken var dessutom skadad vid handskens vänstra tumme. En rättsmedicinsk undersökning av 26-åringen visade att han hade ett äldre ärr just där.

Pizzeria Toscana på Haga Parkgata drabbades vid fyra tillfällen av anlagda bränder under perioden augusti 2008 till september 2009. 26-åringen döms för en av dem – branden natten till den 14 augusti 2008.

En kvinna i huset mittemot vaknade av glaskross. Eftersom hon visste att pizzerian blivit utsatt två dagar innan sprang hon till ett fönster där hon fick full uppsikt mot restaurangen. Hon såg ryggtavlan av vad hon uppfattade var en mansperson med en jacka och luva uppdragen.

Personen stod där med något föremål i handen som han kastade in i pizzerian. Enligt kvinnan uppträdde personen både lugnt och behärskat. Sedan försvann han gående mot Hagagränd. Där i korsningen till Haga Parkgatan hittade polisen handskarna.

Polisen kom mannen på spåren sedan han i januari blev topsad efter att ha blivit misstänkt för ett annat brott.

26-åringen är tidigare ostraffad. Enligt frivårdens personutredning är hans önskan att utbilda sig inom musik och media och att flytta till USA.