Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för special-preparerade kassar

25-åringen gick in på Mediamarkt med två foliepreparerade påsar. Nu fälls han för förberedelse till stöld.

Straffet blir två månaders fängelse.

Det var den 16 februari som 25-åringen och en kompis var inne i butiken. Enligt 25-åringen hade han fått 600 kronor för att placera två Ipods i ett kylskåp i affärens vitvaruavdelning. Han själv skulle inte stjäla något.

I butiken skulle han ringa sin uppdragsgivare men då denne inte svarade lämnade han affären. Någon kumpan skulle han inte ha haft. Men en väktare såg en annan man stoppa på sig de två Ipods som låg i kylskåpet.

Väktaren sprang efter och fick först tag på kamraten. Då denne blev våldsam tvingades väktaren släppa honom och riktade istället in sig på 25-åringen. Han hade kassarna under jacken men inget stöldgods.

Tingsrätten anser att 25-åringen ska dömas för förberedelse till stöld då det är uppenbart att de varit ägnade att användas som hjälpmedel vid den tänkta stölden.

25-åringen dömdes så sent som den 10 februari till  villkorlig och böter för snatteri. Eftersom han återfallit i brott mycket kort tid efter den tidigare domen för stöld bör den villkorliga domen undanröjas och ersättas med ett fängelsestraff som gemensam påföljd för de båda brotten.