Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för våld mot flickvän

En 24-årig man från Västerås har dömts till ett års fängelse, främst för att ha utövat våld mot sin dåvarande flickvän.

Han döms också för att ha slagit till en annan kvinna som gick emellan då hon såg hur 24-åringen slog sin dåvarande flickvän.

Tingsrätten konstaterar att parets relation varit till stora delar "destruktiv och problemfylld". 24-åringen har enligt åtalet vid ett flertal tillfällen på olika platser i Sverige, främst i Västerås, slagit henne, dragit omkull henne, dra henne i håret och på olika sätt i övrigt misshandla henne.

Av detta har kvinnan drabbats av smärtor, svullnader, ömhet, näsblod och hjärnskakning.

Vid ett av misshandelstillfällena uppmärksammade en annan kvinna misshandeln, hon gick emellan och fick för sitt besvär ett slag i ansiktet så glasögonen gick sönder.

Tingsrätten finner att 24-åringens agerande varit att jämställa med grov fridskränkning. Inför rätta erkände 24-åringen i huvudsak mycket av våldet men förnekade att det skulle röra sig om fridskränkning. Han menade också att han bara puttade undan kvinnan som kom för att undsätta flickvännen.

Tingsrätten finner dock, bland annat på grundval av flickvännens trovärdiga vittnesmål, styrkt av vittnesuppgifter, fotografier av skador, polisrapporter och annat, att 24-åringen är skyldig.

Han döms till ett års fängelse, till att betala skadestånd till flickvännen med drygt 50 000 kronor, skadestånd till den andra misshandlade kvinnan med drygt 6 000 kronor, samt betala delar av kostnaden för försvarsadvokat och målsägandebiträde med 5 000 kronor.