Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för våldsam taxiresa

En kvinna från Karlskoga har dömts till två månaders fängelse för att bland annat ha skadat både en chaufför och hans bil vid en taxiresa mellan Eskilstuna och Valskog.

VLT har tidigare berättat om händelsen. Kvinnan gjorde den aktuella taxiresan den 14 april i år. Hon ska först ha stulit en mobiltelefon från en man på tågstationen i Eskilstuna och sedan hoppat in i en taxi för att åka till Valskog.

Hon hade inga pengar till resan, utan betalade en del av beloppet varefter en släkting till henne via telefon lovade chauffören att han skulle betala resterande belopp så fort taxin kom fram.

Framme där kom tre män till bilen och en av männen frågade om chauffören kunde ta emot kortbetalning.

Chauffören ansåg att man vid telefonsamtalet överenskommit om kontakt betalning. Han låste bilen för att männen inte skulle ta sig ut och åkte en bit samtidigt som han sa till kvinnan att de skulle åka till polisen.

Kvinnan blev skärrad och började både slå sönder inredningen i bilen och slå chauffören och skrika hotelser åt honom. Hon slet även sönder sina kläder och sa att hon skulle säga till polisen att chauffören försökt våldta henne.

Kvinnan har nu dömts till två månaders fängelse för stöld, egenmäktigt förfarande, skadegörelse, våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.