Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse fördödshot

Polispatrullen skulle omhänderta en berusad och stökig man. Det slutade med att den 26-årige mannen hotade dem till livet.

26-åringen fälls nu för hot mot tjänsteman och döms till en månad fängelse.

Det var i augusti som de två poliserna åkte bil i stan. På Sigmatorget såg de 26-åringen gå och dricka öl, vilket är förbjudet. De fick uppfattningen att han sökte bråk, och bestämde sig för att omhänderta mannen enligt lagen om berusade personer.

26-åringen var inte alls med på noterna. Han började gapa och skrika okvädningsord, och att han skulle döda dem. Att han hade kontakter i Bandidos, och att han inte var att leka med.

Till den ena polisen kom 26-åringen med antydningar om att ”man älskar sina barn, gör inte du det?” Polisen ifråga tyckte det var mycket obehagligt eftersom hon nyligen varit föräldraledig.

26-åringen har erkänt hoten, och han kan förstå att poliserna har reagerat. Att han pratat om barn var bara ett sätt att förstärka hoten. Han ska därför betala ett skadestånd på

5 000 kronor till den utsatta polisen.