Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse - och straffskatt

Hovrätten dömde den 47-årige företagaren från Västerås till fängelse. Nu har kammarrätten dömt honom att betala mer skatt.

År 2005 dömdes den nu 47-årige företagaren till nio månaders fängelse vid Västmanlands tingsrätt, han dömdes för att vara inblandad i en härva med falska fakturor där syftet var att undanhålla skatt.

Svea hovrätt skärpte senare straffet till ett års fängelse.

Samtidigt granskade skatteverket både företagarens självdeklarationer och företagarens firmas deklarationer.

Skatteverket kom fram till att 47-åringen personligen skulle skatta för en ytterligare inkomst på drygt en miljon kronor – plus skattetillägg på det beloppet. Samt att det företag där 47-åringen är vd ska upptaxeras med drygt en miljon, plus skattetillägg på det belopp som ska betalas.

47-åringen och företaget överklagade till först länsrätten och sedan kammarrätten, och anförde bland annat att fängelsedomen borde motivera nedsättning av skattetillägget.

Men kammarrätten har i allt väsentligt instämt i Skatteverkets bedömning och om inte regeringsrätten – som är sista instans – tar upp fallet till prövning måste företagaren och företaget betala pengarna.