Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängslad för 517 limpor

När Arlandatullen öppnade de många väskorna som den 47-årige västeråsaren hade med sig radade de upp cigarettlimpa efter cigarettlimpa – 517 stycken

Nu har 47-åringen dömts till fem månaders fängelse för tullbrott.

47-åringen ertappades på Arlanda i början av december 2009 då han kom tillbaka från en resa till ett utomeuropeiskt land som han besökt.

Enligt vad han uppger har han där kommit i kontakt med en man som han bara kände till förnamn och som bad honom ta med sig diverse husgeråd till mannens släkt i Sverige. Samt 100 limpor cigaretter av vilka 47-åringen skulle få behålla 50 som tack för hjälpen.

På flygplatsen sade 47-åringen att den för honom relativt okände mannen checkade in fler väskor i 47-åringens namn som därmed inte hade kontroll över vad som låg i de väskorna.

47-åringen gick mot grönt i tullfilen, men stoppades för kontroll.

Det visade sig att 47-åringens mycket omfattande bagage innehöll 103420 cigaretter – 517 limpor och ett paket.

47-åringen erkände sig skyldig till smuggling av 100 limpor, men tingsrätten anser att hans historia är en efterhandskonstruktion. Inte minst mot bakgrund att 47-åringen dömts för just varu- och cigarettsmuggling 2005.

Han begick dessutom smugglingen medan han var under prövotid efter att ha dömts till ett kortare straff för våldsbrott.

Straffet blev fem månaders fängelse – och cigaretterna konfiskerade.