Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängslad för 517 limpor

När Arlandatullen öppnade de många väskorna som den 47-årige västeråsaren hade med sig radade de upp cigarettlimpa efter cigarettlimpa – 517 stycken

Annons

Nu har 47-åringen dömts till fem månaders fängelse för tullbrott.

47-åringen ertappades på Arlanda i början av december 2009 då han kom tillbaka från en resa till ett utomeuropeiskt land som han besökt.

Enligt vad han uppger har han där kommit i kontakt med en man som han bara kände till förnamn och som bad honom ta med sig diverse husgeråd till mannens släkt i Sverige. Samt 100 limpor cigaretter av vilka 47-åringen skulle få behålla 50 som tack för hjälpen.

På flygplatsen sade 47-åringen att den för honom relativt okände mannen checkade in fler väskor i 47-åringens namn som därmed inte hade kontroll över vad som låg i de väskorna.

47-åringen gick mot grönt i tullfilen, men stoppades för kontroll.

Det visade sig att 47-åringens mycket omfattande bagage innehöll 103420 cigaretter – 517 limpor och ett paket.

47-åringen erkände sig skyldig till smuggling av 100 limpor, men tingsrätten anser att hans historia är en efterhandskonstruktion. Inte minst mot bakgrund att 47-åringen dömts för just varu- och cigarettsmuggling 2005.

Han begick dessutom smugglingen medan han var under prövotid efter att ha dömts till ett kortare straff för våldsbrott.

Straffet blev fem månaders fängelse – och cigaretterna konfiskerade.