Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängslad för fem gram

Även små mängder av den nya nätdrogen MDPV kan ge långa fängelsestraff.

En 25-årig man från Västerås har dömts till åtta månaders fängelse, främst för innehav av drygt fem gram av drogen MDPV.

25-åringen döms också för att ha kört bil cannabispåverkad och utan körkort.

Det var den 1 april 2010 som polisen stoppade 25-åringens bil på Norrleden. Han visade uppenbara tecken på att vara narkotikapåverkad och hade dessutom inget giltigt körkort. Polisen letade igenom bilen och fann då 5,02 gram av den nya drogen MDPV som på sistone lett till långvariga fängelsestraff för flera västeråsare.

De hittade också en mindre mängd cannabis och flera narkotikaklassade smärt- och ångestdämpande tabletter som 25-åringen kommit över olagligt.

Tingsrätten framhåller i sin dom osäkerheten som råder i det svenska rättssystemet kring straffskalan för MDPV, men dömer honom till åtta månaders fängelse.

Fyndet av MDPV hos 25-åringen gjordes endast två månader efter att MDPV narkotikaklassats. 25-åringen försvarade sig med att han trodde att MDPV fortfarande var lagligt, men rätten ansåg att han varit likgiltig inför frågan om drogen varit laglig eller inte.