Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får chans att tampas med eliten

Planerna var att köra ytterligare ett år i JTCC. Då kom erbjudandet som Emelie Liljeström inte kunde tacka nej till. Ett STCC-kontrakt.

Annons

2015 blir det körning med ungdomasteamet "Team KIA" i STCC för 19-åriga Emelie Liljeström. Västeråsföraren trodde knappt att det var sant när erbjudandet dök upp.

– Det är helt otroligt, jag tror knappt att det är sant. Men när en sån här möjlighet dyker upp så tackar man inte nej, så är det bara, säger Liljeström.

Att köra STCC är ingenting som är gratis och hittills har Liljeström och hennes team fått ihop pengar för att kunna genomföra tre race under kommande säsong. Målet är dock att skrapa ihop slantar till samtliga race, ett arbete som redan är i full gång.

– Det är det enda jag gör just nu. Jag börjar vid tio på morgonen och sen fortsätter jag att ringa till potentiella sponsorer hela dagen, det är väldigt mycket telofon just nu, säger hon.

Arbetet är i vilket fall mödan värld för Emelie som alltså kommar att få tävla mot idolerna som hon sett upp till hela livet.

– Bara att få vara på plats och se hur de gör kommer att bli fantastiskt.