Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får inte sälja smällare mer

Företaget Bauhaus har slarvat med fyrverkerierna. Nu kommer deras tillstånd att återkallas.

Vid en inspektion i mellandagarna upptäckte MBR att Bauhaus slarvade betänkligt med fyrverkerierna. Det var nästan lika illa för ett år sedan.

Det är allvarlig kritik som Dick Lidholm, brandingenjör på MBR, Mälar-dalens brand- och räddningsförbund, riktar under sju punkter mot Bauhaus.

– Till exempel fanns det brännbart material i närheten av fyrverkerierna, både vid försäljningen och lagerhållningen. En brand där skulle kunna få stora konsekvenser.

– Det verkar finnas stora kunskapsbrister hos personalen och det är allvarligt.

Diverse skyltar saknas i lagerutrymmet och vid entréerna. På lagret saknades dessutom en brand- släckare. Sammantaget gör det att MBR inom kort kommer att dra in Bauhaus tillstånd att sälja fyrverkerier.

– De måste söka nytt tillstånd ifall de vill sälja till nästa nyår.

Vad vill ni se av dem för att bevilja ett nytt tillstånd?

– Att de har kunskaper om de föreskrifter som finns och att de dessutom följer dem.

Clas Schörling, varuhuschef på Bauhaus, vill inte kommentera MBR:s synpunkter eller att tillståndet ska dras in eftersom han inte har sett beslutet men säger att personalen utbildas varje år.

– Den här gången påpekade MBR en del saker som vi rättade oss efter och fick därför fortsätta att sälja. Det var inga konstigheter.