Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får inte sälja smällare mer

Företaget Bauhaus har slarvat med fyrverkerierna. Nu kommer deras tillstånd att återkallas.

Annons

Vid en inspektion i mellandagarna upptäckte MBR att Bauhaus slarvade betänkligt med fyrverkerierna. Det var nästan lika illa för ett år sedan.

Det är allvarlig kritik som Dick Lidholm, brandingenjör på MBR, Mälar-dalens brand- och räddningsförbund, riktar under sju punkter mot Bauhaus.

– Till exempel fanns det brännbart material i närheten av fyrverkerierna, både vid försäljningen och lagerhållningen. En brand där skulle kunna få stora konsekvenser.

– Det verkar finnas stora kunskapsbrister hos personalen och det är allvarligt.

Diverse skyltar saknas i lagerutrymmet och vid entréerna. På lagret saknades dessutom en brand- släckare. Sammantaget gör det att MBR inom kort kommer att dra in Bauhaus tillstånd att sälja fyrverkerier.

– De måste söka nytt tillstånd ifall de vill sälja till nästa nyår.

Vad vill ni se av dem för att bevilja ett nytt tillstånd?

– Att de har kunskaper om de föreskrifter som finns och att de dessutom följer dem.

Clas Schörling, varuhuschef på Bauhaus, vill inte kommentera MBR:s synpunkter eller att tillståndet ska dras in eftersom han inte har sett beslutet men säger att personalen utbildas varje år.

– Den här gången påpekade MBR en del saker som vi rättade oss efter och fick därför fortsätta att sälja. Det var inga konstigheter.