Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Får inte vara för sjävsäkra”

I kväll kvalar Tillberga för sin elitserie-existens mot Örebro. Då lägger tränaren Per Fosshaug korten på borden – och berättar om känslorna kring ett kval.

Tillberga har tagit poäng mot såväl Sandviken som Hammarby i år.

De har världens bästa målvakt i Andreas Bergwall och en av elitseriens bästa halv i Anders Östling.

Epitetet superfavorit är ett understatement på laget inför dubbelmötet mot allsvenska Örebro.

Alla förväntar sig att Tillberga vinner enkelt mot ÖSK.

– Så är det ju. Det är ingen som vill spela de här matcherna egentligen. Alla förväntar sig att vi ska vinna så vi har inte så mycket att vinna men väldigt mycket att förlora.

Fosshaug utvecklar:

– Det gäller att vi är bra – då vinner vi. Ibland kan man vara bra men förlora för att man möter ett bättre lag. Det är skönt att veta att det inte är så nu, vi är bättre än Örebro och om vi gör två bra matcher så kommer vi att vinna kvalet.

Därför har Tillberga ägnat mycket åt snacket inför mötet kring det mentala.

– Vi har pratat om att det är ett svårt läge. De här matcherna är tuffa. Alla tror att det redan är klart – men det ska spelas om det också innan det avgörs.

– Vi har försökt få in känslan av att vi ska vara oroliga i laget. Vi får inte vara självsäkra och tro att det löser sig för att vi har många med stor rutin.

Hur stor del har du som tränare i att motivera laget på rätt sätt?

– Klart att jag som ledare funderar mycket hur jag ska hantera situationen. Men det går inte att lura spelarna heller, det är inga dum-huvuden jag har att göra med här. Spelarna har huvudet på skaft och förstår vad det handlar om de också. Vi måste ta det på största möjliga allvar. Gör vi det på rätt sätt kommer det att gå bra.

Tillberga har varit öppna med åsikter och laguttagningar hela säsongen.

Nu bryter Fosshaug trenden.

Och mörkar startelvan.

– Vi vill inte ge Örebro den fördelen. De får veta hur vi ska spela en timme före matchstart.