Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får jag lov?

I dag, fredag 15 april, är det sista dagen för Altankampanjen. I Stadshusets entré tar bygglovshandläggare emot Västeråsare som vill ha bygglov till sommarens projekt.

Här får man svar på frågor, hjälp med handlingar och ritningar och veta vad som krävs för att få bygglov.

Familjen Persson Carlsson från Bäckby kom med husritningar och handlingar för att söka bygglov till ett rum som ska byggas ihop mellan bostadshus och ett förråd.

-Det är tänkt som ett barnrum berättar Joakim Persson.

En del av arbetet ska han göra själv, men anlitar även proffs för en del.

Sonen Wilgot, 2 år, ska också hjälpa pappa med bygget, men Wilgot ser mer fram emot att få köra sina leksaksbilar på golvet i det nya rummet.

Byggnadsinspektör Monika Dahlander tittar på Joakim Perssons ritningar och konstaterar att de inte är skalenliga, måtten måste stämma med linjalen berättar hon. Joakim får rådet att rita om enligt rätt skala eller skala om ritningarna i datorn. Dessutom vill hon att han redovisar en dörr till det nya rummet.

Det är en jämn ström av besökare till Stadshusets entré, men det är inte samma rusning som förra året, då Västerås stad tog emot 80 ansökningar sista dagen.