Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Far och son tog SM-guld

De gjorde succé direkt i comebacken. Varken brutna revben eller ovanligt lugn sjö kunde stoppa Anders och Lasse Block från att vinna SM-guldet.

2011 var säsongen när Anders och Lasse Block skulle göra comeback i V150-racingen med sin Hotshot 21. Ett provår där de mest skulle känna på hur det var.

Så blev det inte riktigt.

Under helgens tävlingar i Uppsala Offshore Race var team Block helt överlägsna. De tog ledningen direkt från start och släppte den sedan aldrig.

När de väl kom i mål 60 sjömil senare visade klockan att de klarat loppet på mindre än en timme – och att de slagit närmsta konkurrent med hela fyra och en halv minut.

– Det gick bra hela vägen. Att vattnet var helt spegelblankt gjorde att båten sögs fast lite mer än vi är vana vid och det kändes som om vi tappade fart. Men det visade sig i alla fall att vi höll en snittfart på 63,39 knop genom hela loppet och ett par gånger var vi uppe i 70. Det var riktigt mäktigt, säger föraren Anders Block.

Segern innebar inte bara att teamet fick ställa sig högst upp på prispallen för fjärde gången i år utan även att de tog hem hela SM-serien.

– Otroligt skönt. Särskilt eftersom vi hade det lite trassligt under delar av säsongen, säger Block.

I en tävling i Smögen i juli slog ekipaget nämligen runt, vilket bland annat resulterade i att navigatören Lasse Block bröt några revben och har efter det inte kunnat tävla förrän nu i helgen.

Resten av säsongen har dock sett riktigt bra ut. Av tio körda lopp har team Block tagit sig i mål i åtta. Av dessa åtta lopp har de vunnit fyra, kommit tvåa i tre och kommit trea i ett.

– Vad ska man säga? Vi är väldigt nöjda med hur hela säsongen sett ut, säger Anders Block.

Men tro inte att Anders och Lasse Block är nöjda i och med SM-segern. De har redan börjat planera inför nästa säsong.

– Vi är inte klara i och med detta. Vi ska bygga om botten på båten och testa lite nya propellrar för att se om vi kan få det att gå ännu lite fortare till nästa säsong. Målet för nästa år blir så klart att försvara titeln, och dessutom är det Nordiska mästerskapen också och det ska vi försöka vinna, säger Anders Block.