Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färdtjänstresan tog en timme för mycket – kvinna kan ha blivit utsatt för sexuella övergrepp

En kvinna med intellektuell funktionsnedsättning åkte färdtjänst från sitt hem till en daglig verksamhet. En resa på tio minuter. Men först en och en halv timme senare kom hon fram.

Vad som hänt under tiden är okänt. En anhörig har anmält händelsen som olagliga frihetsberövande och det finns misstankar om att kvinnan utsatts för sexuella övergrepp.

Dagligen tar kvinnan, som bor i Sala kommun, färdtjänst från sitt hem till stället där hon har daglig verksamhet. På tisdagsmorgonen var en anhörig till henne tvungen att åka till jobbet innan kvinnans färdtjänst kom. Hon fick därför själv invänta taxin, något som tidigare skett utan problem.

Om allt gått som det skulle hade kvinnan varit på sin dagliga verksamhet vid klockan tjugo i nio. Men det var först klockan tio som taxin kom fram och släppte av kvinnan.

Då hade det gått en och en halv timme sedan hon lämnat sitt hem, trots att resan borde ha tagit cirka tio minuter.

Kvinnan kan inte uttrycka vad som hänt under den här tiden. En anhörig till henne anmälde händelsen som olagligt frihetsberövande. Det finns även misstankar om att kvinnan utsatts för sexuella övergrepp och polisen har tagit hennes tröja som bevismaterial.

Vår reporter har talat med den anhöriga som anmält händelsen samt av polisen fått det bekräftat att en patrull inhämtat tröjan.