Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjevåldtäkten: Vi har mycket kvar att ta tag i

Kommentar: VLT:s sportchef Pasi Hiirikoski om att Västeråsidrottare är misstänkta för färjevåldtäkten.

Vi vill så gärna måla upp den positiva bilden i idrottsstaden Västerås där flera elitklubbar krisar ekonomiskt.

Vi vill ju vara Bästerås, att Idrottssverige ska nämna oss med både respekt och beundran.

Vi vill känna stolthet som den idrottsstad vi är.

Nu flagnar de glada färgerna, nu svartmålas vi över hela landet.

Anledningen: Två av de häktade som är misstänkta för grov våldtäkt på studentkryssningen i slutet av mars är nämligen aktiva idrottare.

De nämns som landslagsidrottare från Västerås, vilket förstås ger chockrubriker som kan få utomstående att misstänka många av stadens välkända idrottare - som vi fortsatt litar till som goda förebilder.

Så vitt jag kan bedöma är de misstänka framgångsrika i sin egen idrottsomgivning, men för den stora massan är de föga kända.

Men det förtar på intet sätt det inträffade. Att våra idrottare över huvud taget hamnar i en situation där de misstänks för ett grovt brott raserar så mycket.

När vi så gärna lyfter fram att idrotten är för alla, att idrotten förenar, att idrotten fostrar goda samhällsmedborgare så kommer det här sorgebeskedet.

Mina tankar går främst till den drabbade, jag lider även med våra ungdomar som tvingas leva i en brutal verklighet och jag sörjer de misstänkta Västeråsidrottarna som med stor sannolikhet har raserat sina karriärer.

Men det är priset man får betala när man inte kan leva upp till idrottens ideal.

Det står klart att våra idrottsledare har mycket kvar att ta tag i.

Likaså alla vi föräldrar.